جمعه 5 اردیبهشت  
×   خانه   همه مطالب   ویدئو   اقامتگاه های بوم گردی
بستن
مطلب مورد نظر خود را بر اساس استان از روی نقشه انتخاب کنید.
نام استان:  مازندران

گیاه کنگر فرنگی

گیاه کنگر فرنگی

گیاه کنگر فرنگی


نویسنده: هاجر محمدنیا
19 اردیبهشت 1399

کنگر فرنگی ( Cynara scolymus) که از خانواده آفتابگردان (Asteraceae ) می‌باشد که از قسمت اندام هوایی به عنوان اندام دارویی استفاده می شود. این گیاه دارویی دارای مزاج گرم و خشک می باشد و برای درمان کاهش دهنده چربی خون مورد استفاده قرار می گیرد.

ترکیبات شیمیایی کنگرفرنگی شامل اینولین، سینارو پکتین، سینارین، قندها، آنزیم ها، کافئیک اسید، اوژنول می باشد. خواص درمانی دیگر کنگر فرنگی شامل جلوگیری از ایجاد آرترواسکلروز و بیماری عروق کرونر، دارای خاصیت آنتی اکسیدانتی، افزایش نسبت hdl و ldl، کمک به هضم غذا، افزایش فعالیت کبد و صفرا، کمک به درمان سندروم روده تحریک پذیر، کمک به درمان سنگ کیسه صفرا، کمک درمان آرتریت روماتوئید می باشد.


 برای بهره گیری از خواص درمانی کنگر فرنگی می‌توان سه نوبت در روز، در هر نوبت سه انگشت اندام هوایی خشک شده گیاه را به مدت ۲۰ دقیقه در یک قوری چینی دم کرده، بعد از هر وعده غذایی میل کنید.افراد با بیماری احتباس مجاری صفراوی از استفاده از این گیاه دارویی منع شده‌اند.

مصرف در دوران بارداری و شیردهی به علت عدم وجود شواهد کافی بهتر است از مصرف آن خودداری گردد و عوارض جانبی آن شامل ایجاد واکنش های ازدیاد حساسیت در افراد حساس به تیره آفتابگردان می‌باشد. برای این گیاه دارویی ملاحظاتی در نظر گرفته شده که در سنگ‌های بزرگ کیسه صفرا با احتیاط مصرف شود تا به خاطر ترشح زیاد صفرا در تشدید نشود.

 


منبع: ایران بوم گردی

دسته ها: مجله ایران بوم گردی طب سنتی گیاهان دارویی

ارسال دیدگاه



دیدگاه کاربران

نظری ثبت نشده است.

پربازدید ترین مطالب

تگ